Διπλό αξιοπρέπειας, ήθους και ιστορίας!

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε απόψε ο Πιερικός στην Φιλλιπιάδα απέναντι στον τοπικό Εθνικό με σκορ 1-2. Η ομάδα μας διατήρησε την αξιοπρέπεια της, έπαιξε για το όνομα, την φανέλα του, και κρατήθηκε αλώβητος. Σήμερα δόθηκαν απαντήσεις και αγωνιστικές και διοικητικές.
Γ΄ Εθνική: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Παρότι οι γηπεδούχοι καιγόντουσαν για τους βαθμούς της νίκης (καθώς κινδυνεύουν με υποβιβασμό), ο Πιερικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αξιοπρέπεια και ήθος, και έπαιξε όπως πρέπει και αρμόζει το όνομα και η ιστορία αυτής της ομάδας. Βρέθηκε αντιμέτωπη και ξεπέρασε όχι μόνο την ομάδα του Εθνικού που καιγόταν, αλλά και την κακή διαιτησία οπού με δύο πέναλτι, δυο κόκκινες κάρτες και πολλά σφυρίγματα, λίγο έλειψε να ακυρώσει την μεγάλη αυτή προσπάθεια που έκανε η ομάδα μας σήμερα.

Ο Πιερικός παρόλα αυτά έφυγε νικητής και υπερήφανος απο την Φιλλιπιάδα με σκορ 1-2, με γκολ των Πέεφ στο 14' και Τροίρη στο 35'. Στο 2ο ημίχρονο οι διαιτητές έδωσαν δύο πεναλτι στους γηπεδούχους, οπού με την σειρά τους κατάφεραν και σκόραραν μόνο στο ένα απο αυτά. Απο την άλλη, απο μια κόκκινη κάρτα είδαν οι Πεεφ και Κουρούπης.

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας μπήκε στο παιχνίδι προφανώς νομίζοντας ότι ο Πιερικός  θα παίξει επιθετικά και θα πιέσει για το γκολ. Αντιθέτως όμως, το σχέδιο του Πιερικού ήταν να κλειστεί πίσω και να χτυπήσει με τους γρήγορους επιθετικούς του για αντεπίθεση, και τα κατάφερε πολύ νωρίς με σουτ του Πέεφ στο 14΄, σε μια φάση που οι παίκτες του Γιώργου Γιάννου τσούγκρισαν μεταξύ τους και άφησαν ανενόχλητο τον παίκτη του Πιερικού να σκοράρει 0-1. Αυτό το γρήγορο γκολ ξύπνησε τον Εθνικό που άρχισε σταδιακά να πιέζει. Το πρόβλημα του Εθνικού ήταν να περάσει την μπάλα από τους μέσους στους επιθετικούς, ανάμεσα σε κλειστούς χώρους. Ο Πιερικός με σφιχτή ζώνη έκλεινε όλες τις μπαλιές.
Στην πρώτη καλή φάση για τον Εθνικό στο παιχνίδι στο 32΄ ο Λάππας δεν τα κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Φιρινίδη. Στο 36΄ ο Πιερικός διπλασίασε τα τέρματα του όταν ο Τροΐρης με ένα σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τρανουλίδη.
Στο 38΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό Φιλιππιάδας όταν σουτ του Άτσκα η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φιρινίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός προσπάθησε να κάνει αυτό που έπρεπε, να πιέσει μπροστά και να δημιουργήσει, αλλά να προφυλάξει τα νώτα του. Το μισό του δεύτερου ημιχρόνου πέρασε με τον Εθνικό να είναι από την μέση και μπροστά πολύ φλύαρος.
Στο 51΄ κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου μετά από κόρνερ του Κόμνου πέρασε άουτ. Στο 65΄ λάθος στην άμυνα του Πιερικού αλλά ο Λάππας με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 69΄ σουτ του Κουρούπη απέκρουσε ο Τρανουλίδης, και στο 76΄ ο τερματοφύλακας του Εθνικού μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Αποστολίδη.
Στο 77΄ ο Πιερικός έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Πέεφ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γιούργα.
Στο 80΄ χέρι του Ανδρέου και πέναλτι για τον Εθνικό. Το εκτέλεσε ο Παναγιωτόπουλος αλλά ο Φιρινίδης απέκρουσε.
Στο 82΄ νέο πέναλτι για τον Εθνικό όταν ο Άτσκα ανατράπηκε από τον Κουρούπη. Ο Χρηστογιάννης αυτή την φορά δεν αστόχησε και μείωσε σε 1-2 για τους γηπεδούχους.
Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γήτας ανατράπηκε από τον Ιορδανίδη αλλά ο Γιούργας αρνήθηκε να δώσει το πέναλτι. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Γήτας με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 3ο  λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε και ο Κουρούπης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο Πιερικός πλέον βρίσκεται στην 7η θέση μόνος του με 48 βαθμούς και περιμένει απόφαση για το -6.

Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στο Α'ΔΑΚ τον Οπούντιο Μαρτίνου.



ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Γιάννος): Τρανουλίδης, Χρηστογιάννης, Διαμαντόπουλος (51’ Μαζιώτης), Δημουλάς (72’ Μαλλάτος), Παπαβασιλείου, Λέντζος (46’ Κόμνος), Κολιάκης, Άτσκα, Παναγιωτόπουλος, Γήτας, Λάππας

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ζαλίκας): Φιρινίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουρούπης, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Τροΐρης, Κώτσιας, Αποστολίδης (90+1’ Νταντίνης), Δαδάκος (86’ Γούτσιος), Κατσιαμήτας (75’ Τσιώλης), Πέεφ

*Στα διοικητικά, απο αύριο θα υπάρξουν εξελίξεις, μείνετε συντονισμένοι στο PierikosNews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!