ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ: Μας αξίζει μια καλύτερη Ένωση «Όλοι μαζί μπορούμε…


           
 ,
Κύριοι
Παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Πιερίας
Στην εποχή της κρίσης που ζούμε , το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε οριακό σημείο επιβίωσης.
  Η μεγάλη «ποδοσφαιρομάνα» Πιερία έχει βυθιστεί σε τέλμα από το οποίο η έξοδος δεν μπορεί να έρθει ακολουθώντας την ίδια ρότα .
  Εμείς, μια ομάδα φίλων του Πιερικου ποδοσφαίρου, με εμπειρία και γνώση των ποδοσφαιρικών δρώμενων του νομού μας , δηλώνουμε έτοιμοι  να αναλάβουμε την τεράστια ευθύνη της διοίκησης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας  με στόχο την αναγέννηση και ανάταση του ποδοσφαίρου  
  Με ξεκάθαρες θέσεις, ρεαλιστικές προτάσεις και διάθεση διαλόγου και συνεργασίας, στοχεύουμε να βάλουμε τέλος στην υποβάθμιση, να θεμελιώσουμε ειλικρινείς σχέσεις και να εγκαινιάσουμε μια νέα πορεία αθλητικής αλληλεγγύης, σεβασμού και ευγενούς άμιλλας, που θα βγάλει την ποδοσφαιρική Πιερία από την αφάνεια.
  Τα ανιδιοτελή  κίνητρα μας πηγάζουν από την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο  και τον τόπο μας.
  Δηλώνουμε «παρόντες» με τις προτάσεις μας, το πρόγραμμα μας και την θέληση μας να αλλάξουμε τα πράγματα.
  Η κίνηση μας είναι ανοικτή σε όλο το υγιές κομμάτι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μακριά από μικροψυχίες , πολιτικές αποχρώσεις και σωματειακές σκοπιμότητες.
  Όλοι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε  το Πιερικό Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να το τοποθετήσουμε  στην θέση που του αρμόζει.

Φιλικά

Δημήτρης Ελευθεριάδης

Υποψήφιος Πρόεδρος για το Δ.Σ της  Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ


ΘΕΣΕΙΣ  -   ΣΚΕΨΕΙΣ -  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 Διάλογο με στον Παράγοντα
Ο σεβασμός  και η αξιοπρέπεια  στον ερασιτέχνη παράγοντα μέσα από διάλογο είναι η βασική αρχή διοίκησης του συνδυασμού μας.
  Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , στηρίζεται στον ερασιτέχνη παράγοντα και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχει λόγο, να προτείνει και να διεκδικεί.
  Σκοπός μας είναι, η Ένωση να πάψει να λειτουργεί ως διαχειριστής,  ή ακόμη χειρότερα ως εισπράκτορας. Μαζί να σχεδιάσουμε  ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να μοιραστούμε τα προβλήματα και ενωμένοι  να διεκδικήσουμε τις καλύτερες λύσεις.
  Η ανασυγκρότηση της γραμματειακής υποστήριξης της Ένωσης, η άψογη εξυπηρέτηση των παραγόντων, η αναβάθμιση της λειτουργίας των επιτροπών και η καθιέρωση νομικής υπηρεσίας η οποία θα λειτουργεί συμβουλευτικά και θα κατοχυρώνει  την νομιμότητα των αποφάσεων, είναι δέσμευση  μας προς τους παράγοντες. 

 Η οικονομική αδυναμία  των σωματείων εξαιτίας της  οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο ερασιτέχνης παράγοντας με συνέπεια να μην μπορεί να ανταποκριθεί  σε βασικές του υποχρεώσεις.
  Η εύκολη λύση, ότι για τα πάντα φταίει το κράτος που δεν επιχορηγεί τα σωματεία είναι το άλλοθι και η φτηνή δικαιολογία .Οδήγησε δε, πολλούς  παράγοντες στην απόγνωση και τελικά στην εγκατάλειψη των ομάδων τους.
  Ο ορθολογισμός των προστίμων προς τα σωματεία, η μείωση του χρηματικού αντιτίμου των ποινών των ποδοσφαιριστών, το κόστοςέκδοσης αθλητικών δελτίων, των παραβόλων για την συμμετοχή στην διοργάνωση πρωταθλήματος - κυπέλλου και γενικότερα η αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της Ένωσης είναι βασική μας δέσμευση απέναντι στα σωματεία.
 Προτείνουμε δημιουργία Εμπορικού Τμήματος, παράλληλα με την μείωση των οικονομικών βαρών,  με αποκλειστικό στόχο την εξεύρεση εσόδων μέσα από χορηγικές δράσεις αλλά και από την εκμετάλλευση του brand name της Ένωσης, Το εγχείρημα αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να βοηθήσουμε και να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη στις διοικήσεις των συλλόγων  
 ‘’το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση ,χαρά και τίποτε άλλο…..’’


Πρωταγωνιστής ο Ποδοσφαιριστής
Ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ως ο πραγματικός πρωταγωνιστής του ποδοσφαίρου.
  Τόσο η ιατρική κάλυψη και η μέριμνα, όσο και η αναγνώριση του ρόλου του, είναι το ελάχιστο, που θα προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε.
  Προτεραιότητα μας αποτελεί η λειτουργία ιατρικού κέντρου καθώς και η δημιουργία προγράμματος ιδιωτικής ασφάλισης των ποδοσφαιριστών μας  για σοβαρούς τραυματισμούς.
  Το οικονομικό κόστος των παραπάνω σχεδιάζουμε να καλυφθεί από τα έσοδα της αμοιβής των μελών του Δ.Σ, που ορίζονται  παρατηρητές αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων και υπεύθυνοι οικονομικής επιστασίας (πλην εξόδων) καθώς και από τα έσοδα διαφόρων κοινωνικών εκδηλώσεων.
  Πρόθεση μας είναι να γίνει θεσμός η γιορτή του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή όπου θα βραβεύονται όσοι διακριθήκαν μέσα και έξω από τα γήπεδα (ο σκόρερ κάθε κατηγορίας, οι αριστούχοι μαθητές αθλητές  , άνθρωποι που προσφέρουν στον αθλητισμό κτλ.).

Αμερόληπτη Ανεξάρτητη και Αξιόπιστη Διαιτησία
Ο σεβασμός στην αμερόληπτη και ανεξάρτητη διαιτησίας είναι για εμάς καθοριστικός παράγοντας της εύρυθμης και διάφανης λειτουργίας του ποδοσφαίρου και μέσα από ειλικρινή διάλογο με το συνδικαλιστικό όργανο των διαιτητών (Σύνδεσμος Διαιτητών Πιερίας), θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη και δικαιότερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, άλλα και την ισονομία, την πρόοδο και την ανάδειξη των ικανών διαιτητών. 
  Η δημιουργία ομάδας Παρατηρητών Διαιτησίας (με εθελοντική προσφορά), η καθιέρωση φύλλου αξιολόγησης διαιτητών, η στήριξη σε κάθε προσπάθεια επιμόρφωσης καθώς και ο ορισμός του εκάστοτε προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών στην θέση του Αρχιδιαιτητή είναι μερικές από τις ενέργειες, που άμεσα θα βοηθήσουν στην λειτουργία αυτού του νευραλγικού τομέα.
 Τέλος με πρωτοβουλία της Ένωσης, θα τεθεί στον Σύνδεσμο  Διαιτητών το αίτημα, για οριζόντια περικοπή των εξόδων για την διαιτησία ανάλογη με την περικοπή των εισοδημάτων ,που έχουν υποστεί οι παράγοντες, οποίοι στηρίζουν τα σωματεία.

Νέο πλαίσιο συνεργασίας με τους Προπονητές
Θέσπιση κανόνων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προπονητών, για τη νομιμότητα των σχέσεων προπονητών και σωματείων.
 Μείωση του παράβολου για την λήψη διπλώματος, αλλά και έκδοση καρτών από την ΕΠΟ, ενώ παράλληλα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμπαράσταση μας σε κάθε προσπάθεια, που έχει σκοπό την επιμόρφωση των προπονητών.
  Δημιουργία Τεχνικής Επιτροπής  με μέλη  τον πρόεδρο της επιτροπής μεικτών ομάδων, τον εκάστοτε Ενωσιακό Προπονητή και τρία μέλη του Συνδέσμου Προπονητών, που θα προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο των προπονητών με σκοπό την κατάθεση προτάσεων με στόχο την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων Α,Β,Γ κατηγορίας, του κυπέλλου και των τμημάτων υποδομής. Οι προτάσεις της επιτροπής, καθώς και οι θέσεις των παραγόντων των ομάδων, θα τεθούν σε δημοσιά διαβουλευση και θα τεθούν προς αξιολόγηση και ψήφιση σε Γενική Συνέλευση της Ένωσης .

Ισότιμες σχέσεις με  ΕΠΟ
Θεμελίωση ισότιμων σχέσεων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας με το ανώτατο διοικητικό όργανο του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΕΠΟ), οι οποίες δεν θα βασίζονται σε συμπεριφορά, εκμηδένισης του κύρους του Δ.Σ, σε προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, αλλά σε ορθολογικές και σοβαρές προτάσεις, για την συνολική βελτίωση του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αθλητική «κυψέλη» το Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο
Η νομιμοποίηση και η βελτίωση των εγκαταστάσεων  του  Ενωσιακού Αθλητικού  Κέντρου, είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει  ως πραγματική «κυψέλη» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με την δημιουργία πρότυπων Ακαδημιών και παράλληλα, να  ανοίξει τις πόρτες του σε συγκεκριμένες ημέρες  στον οποιοδήποτε φορέα αλλά και πολίτη της Πιερίας, που αγαπά το ποδόσφαιρο.
   Στόχος και προτεραιότητα για εμάς είναι η κατασκευή και δεύτερου γηπέδου με φυσικό τάπητα καθώς και η προσπάθεια προσέλκυσης εταιρειών-χορηγών προσφέροντας  τους διαφημιστικό χώρο. Η διαφημιστική εκμετάλλευση  καθώς και άλλες δράσεις και ενέργειες (εκμετάλλευση κυλικείου - διοργάνωση τουρνουά- διοργάνωση Σεμιναρίων διεθνούς κύρους) δίνει την δυνατότητα εσόδων.

Προσφορά στην κοινωνία
Οι εν ενεργεία Ποδοσφαιριστές, οι Διαιτητές και οι Παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ίσως είναι η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα του νομού αριθμώντας πάνω από τρεις χιλιάδες μέλη. Κατά συνέπεια η όποια προσπάθεια κοινωνικής  δράσης μπορεί να έχει τεράστια επιτυχία.
   Η δημιουργία τράπεζας αίματος, η διοργάνωση αγώνων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, οι επισκέψεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα κ.α. είναι μερικές μόνο δράσεις που μπορούμε να οργανώσουμε και τις οποίες θα προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε αναδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο της Ένωσης αλλά και την δυνατότητα ουσιαστικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας.
  Η ίδρυση Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Μουσείου είναι το όραμα μας.

Αναδιοργάνωση των Παιδικών Πρωταθλημάτων
Το μέλλον του ποδοσφαίρου μας είναι τα Παιδικά Πρωταθλήματα, από τα οποία θα προβληθούν οι νέοι μας Ποδοσφαιριστές, τα ταλέντα  που θα δοξάσουν το Πιερικό ποδόσφαιρο όπως άλλωστε γινόταν στο παρελθόν με τόσους και τόσους μεγάλους παίκτες που ξεπετάχθηκαν από την Ποδοσφαιρομανα  Πιερία .
 Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική. Ομάδες να φτάνουν σε σημείο να αγωνίζονται στην Θεσσαλονίκη(!) για να μπορέσουν να διατηρήσουν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Τα τοπικά Παιδικά Πρωταθλήματα βρίσκονται υπό διάλυση.
 Αυτή η δυσάρεστη  κατάσταση θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα και να τεθούν οι βάσεις για την δημιουργία Παιδικών Πρωταθλημάτων σε όλες τις ηλικίες, με άρτια οργάνωση και πρότυπη λειτουργία.
 Από  αυτό το «φυτώριο» μπορεί να τροφοδοτείται  η μεγαλύτερη επαγγελματική  ομάδα  ο Πιερικός  καθώς και τα  αλλά επαγγελματικά σωματεία του νομού μας. ,και όχι μόνο
‘’το ποδόσφαιρο μαθαίνεται στις μικρές ηλικίες …..’’

Αγαπητοί φίλοι ,Παράγοντες του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, ξέρουμε και ξέρετε καλά ότι για όλα τα στραβά που σήμερα συμβαίνουν στην Ένωση ευθύνες υπάρχουν και στα Σωματεία.
  Χρόνια τώρα, πολλές ομάδες στηρίζουν πρόσωπα θέσεις και επιλογές ζώντας με την ελπίδα για ευνοϊκά σφυρίγματα ή χαριστικές αποφάσεις. Πλέον δεν έχουμε τα περιθώρια να διαιωνίζονται τα κακός κείμενα
 Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση και να αναλάβουμε το κομμάτι που μας αναλογεί ως προς τις ευθύνες
 Να εξαλείψουμε ότι μας ενοχλεί.
Μαζί θα φέρουμε στην Ένωση την αξιοκρατία, την εγγενή άμιλλα και τις αξίες που διέπουν τον αθλητισμό.
Ενωμένοι  μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Ελευθεριάδης
Γιώργος Γκοτζαμανιδης
Ηρακλής Δασιοπουλος
Νίκος Καλαμπακας
Αστεριος Μπουσνακης
Κώστας Ορφανιδης
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!