Δημήτρης Ελευθεριάδης: Στόχος μας είναι να ελαφρύνουμε τα δυσβάσταχτα βάρη του ερασιτέχνη παράγοντα



Σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημήτρη Ελευθεριάδη και των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν στην κίνηση για να αναλάβουν την τοπική μας Ποδοσφαιρική Ένωση, με τους εκπροσώπους του Τύπου της περιοχής μας που σύσσωμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Πιερικός.
Γέμισε ποδοσφαιράνθρωπους η αίθουσα αφού εκτός απο τον πρόεδρο της ΠΑΕ Πιερικός Κώστα Παπαδόπουλο, ήταν παρόν ο Νίκος Καλαμπάκας, ο Στέργιος Μποσνάκης, ο Γιώργος Γκοτζαμανίδης, ο Γιώργος Τζιόβας, ο Κώστας Ορφανίδης, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Κυριάκος Καλπακίδης, ο Ηρακλής Δασιόπουλος, ο επιχειρηματίας Σάββας Δεμερτζίδης, ο Ηρακλής Δασιόπουλος, ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, ο Αλέξης Πάτσιος, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βασίλης Τσακιρίδης, ο Νίκος Σουλτανίδης, ενώ την όλη συζήτιση που έγινε, παρακολούθησε ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πιερικός, Γιάννης Ντούμος.
Αρχικά το λόγο πήρε οΚώστας Ορφανίδης που καλωσόρισε εκ μέρους των ανθρώπων του συνδυασμού τους αθλητικογράφους και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της περιοχής μας που παρευρέθησαν και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Ελευθεριάδης ο οποίος θέλησε να δώσει με τον λόγο του βαρύτητα στη στήριξη που θα έχει ο Πιεριέας παράγοντας απο τη νέα διοίκηση της ΕΠΣ Πιερίας άν είναι η δική του. Έβαλε σα πρώτο στόχο τη λειτουργία του Ιατρείου της ΕΠΣ που παραμένει αδρανές, την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών που μπορεί να επιτευχθεί απο την στήριξη χορηγών οι οποίοι θα βρεθούν, και απο την ελάφρυνση του οικονομικού "βραχνά" που απασχολεί κάθε Κυριακή τα ερασιτεχνικά σωματεία με τις αμοιβές Διαιτητών και Παρατηρητών.

"Είναι ανεπίτρεπτο να πληρώνονται οι παράγοντες της ΕΠΣ για να διαφυλάσσουν την καλή λειτουργία των αγώνων. Είναι δουλειά και υποχρέωση τους αυτή" είπε ο έμπειρος και ισχυρός Κατερινιώτης παράγοντας.
"Κανονικά θα πρέπει να πληρώνει και εισιτήριο για να ενισχύει τις τοπικές μας ομάδες όταν παρίσταται στον αγωνιστικό χώρο ενός γηπέδου και όχι να "φορτώνει" το εξοδολόγιο. Εκεί θέλουμε να κάνουμε και τη διαφορά. Δεν έχουμε ανάγκη τα 20 και τα 30 ευρώ των παραγόντων που ξέρουμε ότι κάθε Κυριακή βάζουν "ρεφενέ" για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Κι εκεί θα δώσουμε τη στήριξη και τις βοήθειeς που χρειάζονται ώστε τα σωματεία να μπορέσουν να επιβιώσουν κάνοντας πιο μεγάλη και εμπλουτίζοντας την ιστορία τους.".
Τον λόγο πήρε ο Νίκος Καλαμπάκας και μίλησε για την ανάγκη να πέσει βαρύτητα στο χώρο των υποδομών. Τάχθηκε υπέρ της σωστής διαχείρισης αυτού του "ευαίσθητου" χώρου και δεσμεύτηκε να βοηθήσει και να στηρίξει με την παρουσία του το συγκεκριμένο κομμάτι.
Εκεί πήρε το λόγο και ο Βασίλης Τσακιρίδης που ένα παραπάνω ώς εκπαιδευτικός, δήλωση την αμέριστη στήριξή του στον τομέα που έχει να κάνει με τις ακαδημίες και τα μικρά παιδιά.
Ο Στέργιος Μπουσνάκης είπε πολλά και σημαντικά πράγματα για το Πιερικό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο το οποίο υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια.
Στάθηκε στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ερασιτέχνης παράγοντας ενώ έκανε λόγο και για το θέμα της διαιτησίας το οποίο δυστυχώς επηρεάζει αρνητικά την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα της περιοχής μας όταν λειτουργεί μεροληπτικά.
Όλοι με μια φωνή συντάχθηκαν στην ανάγκη για μια διαιτησία που θα ελέγχεται αλλά δε θα επηρεάζεται. Μια διαιτησία που θα λειτουργεί υπό τη σκέπη της ΕΠΣ Πιερίας που θα παρακολουθεί συνεχώς και θα πράττει  ανάλογα. Μια διαιτησία που θα έχει την απόλυτη στήριξη και ελευθερία να υπηρετήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι τις ανάγκες και τα γούστα μεμονωμένων σωματείων ή παραγόντων.
Ο Γιώργος Τζιόβας μίλησε για αξιοκρατία και όλοι συμφώνησαν μαζί του. Για ίση μεταχείριση των σωματείων, μακριά απο μικρότητες και "εύνοιες". Και όπως χαρακτηριστικά είπε, μακριά απο πολιτικές παρεμβάσεις: "Τι δουλειά έχουν οι πολιτικοί μέσα στο ποδόσφαιρο? Προσωπικά το δηλώνω πώς άν υπάρξει έστω και μια φορά φορά παρέμβαση απο κάποιον πολιτικό στην ομάδα που έχουμε φτιάξει για να βοηθήσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα αποχωρήσω εκείνη την ίδια στιγμή. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν έχει καμία απολύτως δουλειά η πολιτική και τα κόμματα μέσα στο ποδόσφαιρο. Αυτά έχουν την ιδιότητα να διασπούν και όχι να ενώνουν. Κι εμείς έχουμε χρέος και υποχρέωση, να ενώσουμε όλες τις ομάδες της Πιερίας μαζί μας, φτιάχνοντας ένα καθαρό και ελκυστικό ποδόσφαιρο που θα ξαναφέρει τον κόσμο στα γήπεδα. Εσείς οι αθλητικογράφοι θα μας βοηθήσετε προβάλλοντας το γιατί θα είναι τόσο σωστά δομημένο που δε θα έχει να κρύψει και να φοβηθεί απολύτως τίποτε."
Την συζήτηση έκλεισε ο Γιώργος Γκοτζαμανίδης ο οποίος τόνισε ότι όλοι μαζί αποτελούν μια καλή «παρέα». Μια παρέα φίλων και φίλων του ποδοσφαίρου, που θα δουλέψουν για το καλό του αθλήματος. Που θα κάνουν αυτά τα οποία χρειάζονται ώστε να αποκτήσει ξανά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την ταυτότητα και την ποιότητα του λείπει.

pieriasport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!