ΠΣΥΑΣ: "Τίθεται ζήτημα επιβίωσης των αθλητικών ομοσπονδιών"


ΠΣΥΑΣ: "Τίθεται ζήτημα επιβίωσης των αθλητικών ομοσπονδιών" Την ώρα που ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ανακοίνωνε σε συνέντευξη Τύπου ότι μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό η μείωση δεν θα είναι της τάξης του 60% αλλά του 30% σε σχέση με πέρυσι αφού εξασφαλίστηκαν ακόμα 11 εκατομμύρια ευρώ και ότι κατόπιν επαφής που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη ζήτησε οι υπάλληλοι των αθλητικών ομοσπονδιών να μπουν σε καθεστώς μετάταξης ώστε να μην υπάρξει καμία απόλυση, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων για να διαμαρτυρηθούν για τις μειωμένες επιχορηγήσεις προς τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Τα μέλη του συλλόγου παρέδωσαν ψήφισμα στον υπουργό Κ. Αρβανιστόπουλο και στον υφυπουργό Γ. Ιωαννίδη στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι με την μείωση των επιχορηγήσεων της τάξης του 60% - 75% «τίθεται το σοβαρό ζήτημα της επιβίωσης των αθλητικών ομοσπονδιών και γενικότερα του σωματειακού αθλητισμού σε ολόκληρη τη χώρα» και ζητούν «τη διασφάλιση της μισθοδοσίας από τη ΓΓΑ ως βασικού φορέα επιχορήγησης των αθλητικών ομοσπονδιών και την ουσιαστική παρεμπόδιση των διοικήσεων που επιθυμούν να προχωρήσουν σε απολύσεις υπαλλήλων, εκ περιτροπής εργασία ή στη μη καταβολή μισθών».

Αναλυτικότερα το κείμενο που παραδόθηκε αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο πανελλήνιος σύλλογος υπαλλήλων αθλητικών σωματείων καταδικάζει τη ληστρική επιδρομή που δέχεται σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός με την περικοπή των τακτικών επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες.
Οι περικοπές που ανακοινωθήκαν από την πολιτεία αγγίζουν το 60-87% κατά περίπτωση. Με τη λήψη αυτής της απόφασης:

- τίθεται το σοβαρό ζήτημα της επιβίωσης των αθλητικών ομοσπονδιών και γενικότερα του σωματειακού αθλητισμού σε ολόκληρη τη χώρα

- στερείται από κάθε ηλικιακή κατηγορία και ιδιαίτερα από τους νέους το δικαίωμα στην άσκηση και τη άθληση

- «σπρώχνεται» στα χέρια κάθε ιδιώτη χορηγού η πραγματοποίηση αγωνιστικών εκδηλώσεων και κάθε αθλητικής διάκρισης-επιδοσης

- μετατρέπεται η αθλητική δραστηριότητα των ομοσπονδιών και των αθλητικών κέντρων σε επιχειρηματική δραστηριότητα προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα του αθλητικού προγραμματισμού

- οδηγούνται σε απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και γενικά εργασιακό μεσαίωνα εκατοντάδες εργαζόμενοι σε αθλητικές ομοσπονδίες, αθλητικά κέντρα, σωματεία κλπ σε ολόκληρη τη χωρά.

Στην απόφαση αυτή που αποτελεί συνέχεια της κοινωνικής και εργασιακής εξαθλίωσης που έχει επέλθει από τα εφιαλτικά μνημονιακά μέτρα εμείς οι εργαζόμενοι στις αθλητικές ομοσπονδίες αντιστεκόμαστε: Σε κάθε πολιτική και παραγοντική επιλογή που υποβιβάζει ολόκληρο τον αθλητισμό και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της εργασίας και της άθλησης όλων.

Επιθυμούμε τη διασφάλιση της μισθοδοσίας μας από τη ΓΓΑ ως βασικός φορέας επιχορήγησης των αθλητικών ομοσπονδιών
και την ουσιαστική παρεμπόδιση των διοικήσεων που επιθυμούν να προχωρήσουν σε απολύσεις υπαλλήλων, εκ περιτροπής εργασία η στη μη καταβολή μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!