Φοιρός: «Στον Πιερικό και του… χρόνου!»






Στα… έμπειρα χέρια του καταξιωμένου Γιώργου Φοιρού βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το τιμόνι του Πιερικού. Ο «αρχιτέκτονας» του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως βεβαίως και στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, έχει το πόστο του τεχνικού συμβούλου, αλλά παραμένει το γενικό «κουμάντο» στο προπονητικό τιμ. Ο Φοιρός, που στο παρελθόν δούλεψε σε πλειάδα ομάδων, όπως ο Άρης, ο Ηρακλής, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ, η Ξάνθη, η Κέρκυρα, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Αγροτικός Αστέρας, η Νίκη Βόλου, ο Ηρακλής Ψαχνών, ο Λεβαδειακός κ.α, ήταν από καιρό διακαής πόθος της διοίκησης του Κώστα Παπαδόπουλου.

Ο Γιώργος Φοιρός λύνει τη σιωπή του στη mikriliga.com, μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά μετά την έλευσή του στην Κατερίνη και αναλύοντας το σχέδιο μακράς πνοής που υπάρχει στην ιστορική ομάδα της Μακεδονίας: «Με τον πρόεδρο του Πιερικού συμφωνήσαμε για συνεργασία που δεν έχει ορίζοντα μόνο το «φέτος», αλλά και την επόμενη χρονιά. Δηλαδή για ενάμισι χρόνο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αξιολογηθεί το ρόστερ και να προετοιμαστεί η ομάδα σε κάθε επίπεδο για την επόμενη χρονιά. Να μπουν οι βάσεις για κάτι καλύτερο. Ο Πιερικός έχει ένα αρκετά νεανικό ρόστερ, με ταλέντα της περιοχής και όχι μόνο. Παίκτες που με δουλειά μπορούν να εξελιχθούν και να έχουν ενεργό ρόλο σε επαγγελματικές ομάδες και υψηλότερου επιπέδου. Φυσικά, ο Πιερικός έχει στη δύναμή του και κάποιους έμπειρους παίκτες, με παραστάσεις στην κατηγορία, στους οποίος μπορεί να στηριχθεί έμπρακτα και που μπορούν να συμπαρασύρουν θετικά το υπόλοιπο σύνολο».

«Έπρεπε να βρίσκεται ψηλότερα»

Συνεχίζοντας, ο τεχνικός διευθυντής των μελανόλευκων συμπλήρωσε:«Εκείνο που έχω διαπιστώσει, είναι ότι η ομάδα αυτή έπρεπε να είναι ψηλότερα στην κατάταξη πριν την έλευσή μου, λόγω ονόματος αλλά και πολυετούς πείρας στη συγκεκριμένη κατηγορία, σε σχέση με άλλους αντιπάλους. Φυσικά, υπάρχει φέτος μεγάλος συναγωνισμός. Ο στόχος μας πλέον είναι να «κλειδώσουμε» γρήγορα τη σωτηρία και τυπικά και ακολούθως να τερματίσουμε χωρίς άγχος και μέσα από καλές εμφανίσεις όσο ψηλότερα γίνεται. Η νίκη που πετύχαμε πρόσφατα με τον Γάζωρο, μας ανακούφισε βαθμολογικά και ψυχολογικά, μας έδωσε ώθηση για τη συνέχεια».

«Θα παλέψουμε στην Πάτρα»

Εν κατακλείδι, ο Γιώργος Φοιρός αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι με την Παναχαϊκή εκτός έδρας, την απουσία του Ντάνι, αλλά και τις ιδιαιτερότητες: «Η Παναχαϊκή είναι αρκετά καλή ομάδα, βελτιωμένη μετά τις προσθήκες που έκανε το χειμώνα και έχει μεγάλο κίνητρο, αφού είναι χαμηλά στην κατάταξη. Είναι σε δύσκολη θέση, χρειάζεται βαθμούς και έχει δυνατή έδρα. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και για τους δυο, εμείς όμως εννοείται ότι θα παλέψουμε για κάτι θετικό. Έχουμε να διαχειριστούμε μια σημαντική απουσία, αυτή του Ντάνι. Αυτός ο παίκτης είναι ότι καλύτερο διαθέτουμε επιθετικά, είναι βαρόμετρο για εμάς στο σκοράρισμα, διαθέτοντας ποιότητα και εμπειρία. Κάπου όμως έπρεπε να λείψει λόγω καρτών και εμείς επιλέξαμε να δηλωθεί σε αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω να μην μας κοστίσει το κενό του και τουλάχιστον όπως φαίνεται δεν θα έχουμε άλλες ιδιαίτερες απουσίες. Το παιχνίδι με την Παναχαϊκή έχει ιδιαιτερότητες, γιατί ο αντίπαλος προπονητής, ο Γιώργος Κούτσης είναι φίλος μου και τον είχα και παίκτη στον Αγροτικό Αστέρα. Βέβαια, αυτό συμβαίνει για μένα και με άλλους τεχνικούς στην κατηγορία, όπως ο Παναγιώτης Διλμπέρης του Γαζώρου την προηγούμενη αγωνιστική».

Θ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!