Προπονητής απο τον τόπο σου κι ας είναι...παραξενιάρης

Μπάμπης Πεΐδης
Pieriasport.blogspot.com

Η οδός που ξεκίνησε ήδη και με αργά και σταθερά βήματα περπατάει η ομάδα της Κατερίνης, πρέπει οπωσδήποτε να συνεχισθεί χωρίς να γίνουν πισωγυρίσματα και επιστροφές σε μοντέλα τα οποία δοκιμάστηκαν στο παρελθόν και απέτυχαν παταγωδώς.
Ο Κώστας Παπαδόπουλος έδειξε με τις μέχρι τώρα κινήσεις και επιλογές του ότι ονειρεύεται έναν Πιερικό ισχυρό, «χτισμένο» από ντόπιο εκλεκτό και ελπιδοφόρο υλικό, «παντρεύοντας» το με έμπειρους καταξιωμένους παίκτες  που θα κάνουν τη διαφορά στηρίζοντας ως πυλώνες τα νέα παιδιά και σηκώνοντας το βάρος εκεί που θα χρειαστεί.
Αυτό ως στόχος δεν είναι μακριά με τα νέα παιδιά της ομάδας να αντιδράνε πολύ καλά στις μέχρι τώρα ευκαιρίες που τους δόθηκαν και να δείχνουν πως αποτελούν αξιόπιστες λύσεις για να περπατήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας για την ομάδα της Κατερίνης.
Εδώ λοιπόν τίθεται το εξής ερώτημα.

Θέλει ο Πιερικός να φτιάξει την ομάδα του μέλλοντος παίρνοντας έναν προπονητή που δε θα τον «ματώσει» οικονομικά δημιουργώντας πρόσθετες επιβαρυντικές καταστάσεις στο μέλλον και ανοίγοντας κι άλλο την τρύπα στον οικονομικό ορίζοντα ή χρειάζεται έναν γηγενή, νέο ηλικιακά αλλά με εμπειρίες ως τεχνικός  στις επαγγελματικές κατηγορίες προπονητή που ξέρει το υλικό της περιοχής, που έχει δουλέψει και έχει δείξει ότι μπορεί να χτίζει και να δημιουργεί ομάδες.
Τα πράγματα είναι απλά.
Όποιος από τους «γνωστούς» προπονητές έρθουν αυτή την εποχή, θα ζητήσουν έναν μισθό της τάξης των 5-6-7 χιλιάδων ευρώ με μια προκαταβολή ενός ή και δυο μισθών μπροστά, χρήματα τα οποία αν υπάρχουν και πέσουν στο αγωνιστικό τμήμα, θα δώσουν «ανάσες» σε 3-4 ποδοσφαιριστές. 
Δεν είναι τίποτα αλλά είναι κι αυτό κάτι.
Ο προπονητής από την Κατερίνη όμως, που έδειξε ότι μπορεί να «χτίζει» ομάδες και να βγάζει ποδοσφαιριστές, θα μένει στο σπιτάκι του, θα πάρει ένα ποσό έτσι για να «παντρέψει» τη συνεργασία και πιστέψτε με, θα κάνει πολύ περισσότερα από αυτά, τα μαγικά, που περιμένουν ίσως κάποιοι φωστήρες να κάνει ο «Χάπελ» που θα θέλουν να έρθει, σε μια ομάδα που της λείπουν συγκεκριμένα πράγματα και όχι σούπερ-τεχνικοί. 
Γιατί θα τα κάνει από αγάπη για την ομάδα της πόλης του και από σεβασμό στους ανθρώπους της.
Τις προάλλες η ΑΕΚ δε πήγε ξενοδοχείο για να πάρουν τα χρήματα 3-4 παίκτες που είχαν ανάγκη. Γι αυτούς που ξέρουν, είναι μεγάλο πράγμα να προσπαθούν κάποιοι για εσένα. Ακόμη κι αν δε τα καταφέρνουν, αξίζει τουλάχιστον το ότι προσπάθησαν.
Και στο φινάλε αν θέλεις να είσαι κύριος και σωστός και να αποφύγεις μελλοντικές αναποδιές που θα στοιχίσουν στο σύλλογο, σύμφωνα με το πάπλωμα απλώνεις και τα πόδια σου.
Πλέον τα «μεταξωτά βρακιά» στο ποδόσφαιρο, θέλουν και «επιδέξιους κώλους»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!